Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. decembra 2023, 9:07
Čas čítania 0:33

Záchranári našli na vrchole hory muža v šortkách a teniskách. Aj keď mal pri sebe mobil, nedokázal privolať pomoc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muža našli záchranári takmer v bezvedomí.

Vo štvrtok 14. decembra na Babej hore zachránila skupina GOPR Beskydy turistu, ktorý sa na túru vybral v nízkych topánkach, krátkych šortkách, tenkej čapici a rukaviciach. Na vrchole hory ho záchranári našli blízko bezvedomia a na hranici tretieho stupňa podchladenia. Záchranná akcia trvala takmer štyri hodiny.

„V tomto prípade musíme zdôrazniť nezodpovedné správanie muža, ktoré ho určite mohlo stáť život. Turista bol sám, nikoho o svojej situácii neinformoval a nemal žiadne oblečenie ani vybavenie, ktoré by mu pomohlo zahriať sa. Na Babiu horu sa vydal vo veľmi ťažkých podmienkach,“ uvádzajú v príspevku na sociálnej sieti. 

Záchranári píšu, že stav muža bol natoľko zlý, že mu neumožnil privolať záchrannú pomoc aj napriek tomu, že so sebou mal telefón. „Podľa informácií, ktoré získali záchranári, bol turista skúsený ‚mrož‘ – týmto štýlom už dlho zdolával horské vrcholy a predtým bol aj na Babej hore,“ informujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia