Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR Aneta Gospičová
21. decembra 2023, 15:09
Čas čítania 0:27

Známe slovenské mesto zmenilo viacero ulíc na jednosmerné. Po novom budeš môcť zaparkovať na týchto miestach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dopravná zmena sa dotkne viacerých ulíc v Prievidzi.

Mesto Prievidza od polovice decembra mení niekoľko vybraných ulíc na jednosmerné. K zmene organizácie dopravy tam pristúpilo mesto po odbornom spracovaní projektantmi a schválení dopravným inšpektorátom. Zmena sa dotkla obyvateľov ulíc J. Kollára, T. Milkina, J. Červeňa, I. Krasku, J. G. Tajovského, Š. Závodníka, A. Mišúta, R. Jašíka, L. Stančeka a Májovej ulice.


„V kontexte takzvanej chodníkovej novely sme zjednosmernením vybraných ulíc sledovali možnosť parkovania vozidiel v súlade s platnou legislatívou. Zároveň touto úpravou zvýšime bezpečnosť a plynulosť premávky a znížime kolízne body na križovatkách,“ uviedla Zuzana Krajčiová, hovorkyňa mesta.


Mesto o zmene informovalo obyvateľov na svojich stránkach, ale aj prostredníctvom informačných letákov s aktuálnou dopravnou mapou, ktoré rozdistribuovalo do poštových schránok obyvateľov dotknutých ulíc.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia