Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
21. decembra 2023 o 17:30
Čas čítania 0:36

AKTUÁLNE: K pražskej univerzite mieria pyrotechnici. Polícia má podozrenie, že na mieste sú bomby

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Polícia uzatvorila širšiu oblasť.

K budove Filozofickej fakulty Karlovej univerzity prichádzajú pyrotechnici. Polícia sa domnieva, že v budove by mohli byť aj výbušniny, a uzatvára preto širšiu oblasť, informuje DenikN.

Na Karlovej univerzite v Prahe na Námestí Jana Palacha dnes 21. decembra nahlásili streľbu. Na mieste stále zasahujú všetky policajné zložky. Česká polícia informovala, že strelec je eliminovaný. Na mieste hlásia 11 mŕtvych vrátane strelca. Podľa informácií záchranného systému je zranených minimálne 24 ľudí.

21. decembra 2023 o 17:55 Čas čítania 0:58 Slovensko reaguje na masovú streľbu na pražskej univerzite. Vláda sľubuje akúkoľvek potrebnú pomoc Slovensko reaguje na masovú streľbu na pražskej univerzite. Vláda sľubuje akúkoľvek potrebnú pomoc

K tragickej udalosti sa vyjadril aj český prezident Petr Pavel. „Som šokovaný udalosťami na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity. Chcel by som vyjadriť hlbokú ľútosť a úprimnú sústrasť rodinám a príbuzným obetí, ktoré si streľba vyžiadala,“ napísal na sociálnej sieti X.

Zábery študentov, ktorí sa skrývali pred strelcom.
Zábery študentov, ktorí sa skrývali pred strelcom. Zdroj: Facebook/Michael Skřivan
Domov
Zdieľať
Diskusia