Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2023 o 17:55
Čas čítania 0:58

Slovensko reaguje na masovú streľbu na pražskej univerzite. Vláda sľubuje akúkoľvek potrebnú pomoc

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Poslanci si minútou ticha uctili obete tragédie v Prahe.

Premiér Robert Fico vyjadril úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí tragédie na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe. Telefonicky sa spojil aj s českým premiérom Petrom Fialom.

„Stojíme v tejto náročnej situácii pri našich českých bratoch a sme pripravení poskytnúť akúkoľvek pomoc, ktorá by zmiernila následky tejto hroznej tragédie,“ uviedol Fico na sociálnej sieti.

Poslanci Národnej rady SR si vo štvrtok podvečer uctili minútou ticha pamiatku obetí tragickej streľby na pôde Filozofickej fakulty Karlovej univerzity v Prahe. Predseda NR SR Peter Pellegrini vyjadril úprimnú sústrasť a plnú podporu všetkým pozostalým. „Želáme si, aby sa takéto udalosti už nikdy viac ani v našom okolí, ani inde vo svete neudiali,“ uviedol.

K tragédii sa vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila sústrasť prezidentovi Českej republiky Petrovi Pavlovi v súvislosti so štvrtkovou streľbou na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity v Prahe. Ponúkla mu aj pomoc. 

 

„Myslím na všetky nevinné obete, na ich príbuzných a priateľov. Je mi neuveriteľne ľúto, že k takejto tragédii u našich susedov prišlo práve v predvečer Vianoc, sviatkov pokoja a rodiny. Vyjadrujem úprimnú sústrasť a chcem uistiť, že stojíme v tejto ťažkej chvíli pri vás. Som v kontakte s českým prezidentom Petrom Pavlom a ponúkla som mu aj prípadnú pomoc, ak by ju Česká republika potrebovala,“ uviedla prezidentka.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Po streľbe v Prahe je 11 mŕtvych vrátane útočníka. Ďalšie desiatky ľudí sú zranené, deväť z nich vážne. Na mieste aktuálne zasahujú aj pyrotechnici. Polícia má podozrenie, že by mohli byť v budove ukryté výbušniny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia