Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. decembra 2023 o 9:18
Čas čítania 0:28

Druhý sviatok vianočný bude naďalej veľmi teplý. Slováci však musia počítať s výstrahami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie na Slovensku naďalej ovplyvňuje tlaková níž. Topiaci sa sneh zapríčiňuje vysokú hladinu riek.

V utorok bude na Slovensku ovplyvňovať počasie studený front v spojení s tlakovou nížou. Takmer na celom území krajiny bude zamračená obloha. V Žilinskom kraji meteorológovia očakávajú slabý dážď, od 1 700 metrov sneženie, informuje portál iMeteo

Druhý sviatok vianočný bude naďalej veľmi teplo. Maximálne denné teploty sa vyšplhajú na 8 až 13 stupňov Celzia. Najchladnejšie bude v Žilinskom kraji, na Spiši, Gemeri a Horehroní, kde bude najvyššia teplota 6 stupňov Celzia. Na horách nad pásmom lesa odborníci predpovedajú silný vietor, až víchricu.

Slovákov neustále trápi vysoká hladina riek

Topiaci sa sneh naďalej zapríčiňuje vysokú hladinu riek. Na strednom a západnom Slovenska aj 26. decembra platia hydrologické výstrahy prvého a druhého stupňa. Tie podľa meteorológov platia minimálne do stredy.

mapa, počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia