Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
30. decembra 2023, 8:29
Čas čítania 0:43

Počas januára budeš môcť cestovať autobusom zadarmo. Tento kraj chystá rozsiahlu zmenu dopravného systému

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prímestská doprava v Banskobystrickom kraji bude počas januára zadarmo.

Od Nového roka sa prímestská doprava v Banskobystrickom kraji značne zjednoduší. Cestovné lístky si budú môcť zákazníci kúpiť cez internet alebo v zákazníckych centrách. Doprava v januári bude na skúšobný mesiac zdarma.

Lístky budú prestupné a v ponuke bude aj predplatná verzia na 30, 60 alebo 90 dní, informujú o tom tvnoviny.sk. Ceny majú byť od januára nižšie. Banskobystrický kraj chce systém zjednotiť aj s mestskou a vlakovou dopravou. 

Január je mesiacom mobility

Mesiac január bude v BBSK mesiacom mobility. V tomto období bude cestovanie vo všetkých prímestských autobusoch SAD Zvolen a SAD Lučenec zadarmo pre všetkých. Ľudia tak budú mať možnosť nielen zvyknúť si na zmeny, ale aj vyskúšať si dochádzanie verejnou dopravou.

„Každá zmena so sebou prináša istú dávku neistoty, je potrebné si na ňu zvyknúť a pripraviť sa. Rovnako je naším cieľom dostať do autobusov verejnej prímestskej dopravy viac cestujúcich. Takto nielen odľahčíme premávku či parkovacie plochy, ale znížime aj uhlíkovú stopu,“ vysvetlil predseda BBSK Ondrej Lunter.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Všetci, ktorí si predplatný cestovný lístok kúpia online do konca januára, automaticky a bezplatne získajú predĺženie jeho platnosti o ďalších 30 dní.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr/Janusz Jakubowski/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia