Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. decembra 2023 o 15:14
Čas čítania 0:37

BIZARNÉ INZERÁTY: Slovenské firmy hľadali v roku 2023 jednorožcov aj skladnice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firmy v roku 2023 chceli zaujať netradičnými ponukami.

V roku 2023 bolo na pracovnom trhu množstvo ponúk zamestnania, no nedostatok uchádzačov. Firmy tak chceli lákať záujemcov netradičnými názvami ponúk, ako napríklad jednorožec kuchárom. Informáciu priniesol portál Profesia.

Na východe Slovenska napríklad hľadali pracovníka do bistra inzerátom nazvaným „Hľadáme jednorožca“. V inej ponuke sa firma usilovala nájsť „magického skladníka, ktorý bude čarovať so zásielkami“.

Profesia dlhodobo apeluje na firmy, aby boli inzeráty rodovo vyvážené, a pri každej ponuke by mali osloviť mužov aj ženy. Skladníčky tak dostali v roku 2023 novú prezývku „skladnica“.

V Košiciach hľadali Robina

V Košiciach hľadali k už zamestnanému Batmanovi Robina na plný úväzok. Išlo o pozíciu asistenta projektového manažéra. V hlavnom meste zas dostal šancu mušketier ako obchodný zástupca. Firmy však mierili aj na vyššie miesta.

Na českej Profesii uviedla jedna z firiem priamo v názve ponuky, že za nového kolegu hľadá priamo Boha. Jednou z najnetradičnejších ponúk bola minulý rok pre Vlka z Wall street. Tento rok hľadali do tímu aj leva.

závod
Zdroj: TASR/Tomáš Doboš, Freepik/na voľné použitie
Domov
Zdieľať
Diskusia