Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
5. januára 2024 o 9:42
Čas čítania 0:32

Vodičov na Slovensku čakajú v roku 2024 veľké zmeny. Ak nechceš mať problémy s políciou, na toto si daj pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodiči by mali byť ostražití, už o pár mesiacov nadobudne účinnosť novela Vyhlášky o dopravnom značení.

Od apríla 2024 nadobudne účinnosť novela Vyhlášky o dopravnom značení. Vodičov na Slovensku čakajú viaceré zmeny, upozorňuje portál autoviny.sk.

Každý dopravný príkaz a zákaz s úsekovou platnosťou bude mať dopravnú značku – teda značku, na ktorej začne platiť, a značku, na ktorej jeho platnosť skončí. Platnosť príkazových a zákazových dopravných značiek už nebudú ukončovať križovatky. Takéto dopravné značenie s platnosťou bude mať prednosť napríklad aj pred značkou začiatok a koniec obce, začiatok a koniec diaľnice a podobne.

Cez plnú čiaru sa na pozemok nedostaneš

Od apríla na Slovensku skončí aj pravidlo, ktoré vodičom umožňuje prejsť cez plnú čiaru na pozemok ležiaci vedľa cesty. Už o pár mesiacov vstúpi do platnosti pravidlo, podľa ktorého budú žltou farbou označené iba dočasné vodorovné dopravné značenia. To znamená, že skončia aj doterajšie žlté čiary označujúce zákaz státia a zastavenia z oboch strán. 

policajná kontrola
Zdroj: Polícia SR (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia