Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
5. januára 2024 o 15:02
Čas čítania 0:32

Slovensko zasiahnu mínusové teploty, aké sme túto zimu ešte nezažili. Pripraviť sa treba na tuhý mráz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zlom by mal nastať počas sviatku Troch kráľov.

Po zasnežených Vianociach a následnom výraznom oteplení k nám opäť mieri zima. Podľa portálu iMeteo.sk príde tuhý mráz, ktoré prinesie teploty hlbokou pod nulou.

Zlom by mal nastať počas sviatku Troch kráľov, teda v priebehu víkendu. Podľa predpovede čaká prvé ochladenie sever Slovenska, následne Záhorie a potom aj krajný západ. Na niektorých územiach Slovenska môže teplotný rozdiel v priebehu nedele dosiahnuť až desať stupňov Celzia. 

Predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) ukazujú najvýraznejší teplotný rozdiel v pondelok 8. januára. Teploty na takmer celom území dosiahnu mínusové hodnoty. Na severovýchode Slovenska denné teploty klesnú až na –10 stupňov Celzia. 

Portál iMeteo.sk zároveň predpokladá, že na Slovensko prídu po víkendovom ochladení mrazy, ktoré dosiahnu tohtoročný rekord, a to až –20 stupňov Celzia. Nad naše územie sa totiž dostane časť veľmi chladného vzduchu zo Škandinávie a prinesie doslova sibírske počasie.

mapa, počasie
Zdroj: SHMÚ.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia