Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. januára 2024 o 16:27
Čas čítania 1:01

Treba sa pripraviť na tuhé mrazy. Toto počasie príde na Slovensko v úvode týždňa +MAPA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ochladzovanie sa začalo už v nedeľu 7. januára, a to najmä na severe krajiny.

V pondelok 8. januára  by sa malo na Slovensku v nižších polohách výrazne ochladiť. Vo väčšine krajiny klesnú teploty pod nulu už do nedele večera. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na webe.


Nad nulou teplota zostane na východe Podunajskej nížiny, juhu stredného Slovenska a dolnom Zemplíne. Vo vyšších polohách sa neočakáva výraznejšie ochladenie.

SHMÚ priblížil, že ochladzovanie sa začalo už od nedeľného rána, a to najmä na severe krajiny. „Výrazný pokles teploty za posledné hodiny už vidno aj na krajnom západe územia a prakticky aj v celom Prešovskom kraji,“ dodal. Naopak, na východe Podunajskej nížiny a v Banskobystrickom kraji sa podľa SHMÚ zatiaľ takmer vôbec neochladzuje.

Počasie v jednotlivých častiach Slovenska:

  • Na západnom Slovensku bude prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty budú dosahovať –5 až –8 °C a najvyššie denné teploty budú dosahovať –2 až 1 °C.
  • Na strednom Slovensku bude prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty budú dosahovať –6 až –11 °C a najvyššie denné teplotybudú dosahovať –4 až 0 °C.
  • Na východnom Slovensku bude prevažne oblačno, najnižšie ranné teploty budú dosahovať –6 až –10 °C a najvyššie denné teploty budú dosahovať –4 až 0 °C.

Počasie na slovenských horách: 

  • Vo výške 1 000 metrov bude prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota bude dosahovať –10 °C a najvyššia denná teplota bude dosahovať –4 °C.
  • Vo výške 1 500 metrov bude prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota bude dosahovať –10 °C a najvyššia denná teplota bude dosahovať –6 °C.
  • Vo výške 2 000 metrov bude prevažne oblačno, najnižšia ranná teplota bude dosahovať –13 °C a najvyššia denná teplota bude dosahovať –9 °C.
Predpoveď počasia na pondelok 8. januára 2024.
Predpoveď počasia na pondelok 8. januára 2024. Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia