Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. januára 2024, 16:16
Čas čítania 0:55

Byty za menej ako 1 000 eur? V tomto slovenskom meste si ich môžeš kúpiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Byty prešli rekonštrukciou už v 90. rokoch minulého storočia.

Mesto Zvolen predáva štyri zničené byty pod Pustým hradom ako svoj prebytočný majetok, potvrdil to hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že v súčasnosti sú obývané.


Svatuška dodal, že ich ponúkajú pre ich zlý technický stav, a teda sú nutné rozsiahle investície. „Cena zodpovedá stavu, v akom sa nachádzajú. Každý z jednoizbových bytov mesto ponúka za sumu nižšiu ako 1 000 eur,“ objasnil a spomenul, že bytovku postavili v roku 1900. V minulosti prešla rekonštrukciou, v súčasnosti je však podľa hovorcu značne poškodená.


O vyhlásení obchodnej verejnej súťaže na predaj bytov pod Pustým hradom informuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke. Zároveň pripomína, že ponuky môžu záujemcovia predkladať do 23. februára. Pred súťažou sú však povinní zaplatiť mestu finančnú zábezpeku, neúspešným navrhovateľom ju potom vrátia.

9. januára 2024, 20:14 Čas čítania 0:28 Oceňovaná slovenská pekáreň oficiálne končí. Súd začal rozpredávať jej majetok Oceňovaná slovenská pekáreň oficiálne končí. Súd začal rozpredávať jej majetok

Momentálny stav bytov 

V polovici 90. rokoch minulého storočia urobili kompletnú modernizáciu celého bytového domu na sídlisku Balkán. Má tri vchody a štyri nadzemné podlažia. Na prvom až štvrtom je 39 bytov. V dome nie sú osobné výťahy. Nosný systém je pozdĺžny, murovaný z keramických tehál. Deliace konštrukcie sú murované takisto z keramických tehál.

„Krov je z dreva, je sedlový, nad vchodom číslo sedem je však zničený a neexistuje. Krytina je škridlová,“ uvádza oznámenie. Dopĺňa, že fasáda je z hladkej omietky a náteru, takisto však značne poškodená. Vstupné dvere do domu sú drevené a rovnako zničené. „Dom je napojený na verejné rozvody vody, kanalizácie a elektriny,“ zhrnula samospráva.

Domov
Zdieľať
Diskusia