Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
9. januára 2024, 20:14
Čas čítania 0:28

Oceňovaná slovenská pekáreň oficiálne končí. Súd začal rozpredávať jej majetok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pekáreň Zdravie z pece sa špecializovala na pečivo zo špaldovej pšenice.

Oceňovaná remeselná pekáreň Zdravie z pece ukončila svoju činnosť vo februári 2023. Dôvodom boli zlé finančné výnosy. Bratislavský mestský súd vyhlásil v novembri minulého roka konkurz na majetok firmy a 3. januára tohto roku začal majetok firmy oficiálne rozpredávať, informuje o tom kryptomagazin.sk.

Na Finstate zverejnili oznámenie súvisiace so speňažovaním majetku. Pekáreň má dlhy a nedoplatky. Firma bola v roku 2022 v strate 344 523 €. Podľa stránky klesli tržby o 27 % na 445 392 €.

Pekáreň Zdravie z pece získala v roku 2020 významné ocenenia. Medzi ne patrí Zlatý biatec za výrobu širokého sortimentu pekárenských a cukrárenských produktov z vlastnej nešľachtenej špaldy a Cena Potravinovej komory Slovenska za bezlepkový chlieb Original v kategórii inovácia v rámci potravín na osobitné účely.

finstat
Zdroj: Finstat
Domov
Zdieľať
Diskusia