Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
10. januára 2024, 7:28
Čas čítania 0:30

Zásadné rozhodnutie pre bitcoin zo strany USA nie je platné. Americkej Komisii pre cenné papiere a burzy niekto hackol účet

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Po zverejnení falošnej informácie sa cena bitcoinu vyšplhala na sumu tesne pod 48 000 amerických dolárov.

Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) včera na sociálnej sieti X oznámila, že udeľuje povolenie na kótovanie investičných bitcoinových fondov ETF na všetkých národných burzách cenných papierov.

Táto informácia však bola nepravdivá. Predseda komisie Gary Gensler na sociálnej sieti X uviedol, že účet komisie napadli páchatelia, ktorí uverejnili neautorizovaný príspevok, informuje o tom The Guardian


Cena bitcoinu dosiahla začiatkom januára 45 532 dolárov, čo predstavuje najvyššiu hodnotu digitálnej meny od apríla 2022. Po zverejnení falošnej správy sa cena zvýšila na sumu tesne pod 48 000 dolárov. Po ozrejmení situácie klesla na približne 45 200 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia