Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
11. januára 2024, 20:55
Čas čítania 0:30

Prezidentka Zuzana Čaputová požiadala o mimoriadne vystúpenie v NR SR. Má výhrady voči krokom Ficovej vlády

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V parlamente od pondelka rokujú o návrhu vlády, aby sa o novele Trestného zákona rokovalo v skrátenom legislatívnom konaní.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti oznámila, že budúci týždeň požiada o vystúpenie v Národnej rade SR. Hovoriť chce o svojom postoji k novele Trestného zákona.

„Tento balíček považujem za zásadnú zmenu trestnej politiky štátu, ktorá nemôže prebehnúť bez odbornej a občianskej diskusie v skrátenom legislatívnom konaní, keďže na to nie sú zákonné dôvody,“ napísala prezidentka v príspevku. Ďalej sa vyjadrila, že poslancov NR SR bude informovať o svojich výhradách a o ďalšom postupe, ak by balíček zákonov schválili v súčasnej podobe.

V parlamente od pondelka rokujú o návrhu vlády, aby sa o novele Trestného zákona rokovalo v skrátenom legislatívnom konaní. Novela by mala zaviesť zmeny v trestných sadzbách a zrušenie Úradu špeciálnej prokuratúry. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v stredu avizoval aj zámer reorganizácie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). 

Domov
Zdieľať
Diskusia