Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
15. januára 2024 o 7:29
Čas čítania 0:27

Na Slovensku sa tento týždeň prudko zmení počasie. Mrazy vystriedajú nezvyčajne vysoké teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oteplenie na Slovensku však bude iba prechodné.

Počasie na Slovensku má začiatkom týždňa naďalej ovplyvňovať studený front. Nízke teploty budú naďalej pokračovať. Meteorológovia predpovedajú nočné mrazy na celom území Slovenska. V utorok môže na severe Slovenska dokonca snežiť, informuje portál iMeteo.

Zmena však nastane v stredu. Vtedy na územie Slovenska začne prúdiť teplejší vzduch. To ovplyvní, že teploty budú vo štvrtok relatívne vysoké. Odborníci očakávajú, že maximálna denná teplota bude od 2 do 7 stupňov Celzia. Na juhozápade sa môže teplota vyšplhať až nad 10 stupňov Celzia. 

Okrem prúdenia teplého vzduchu začne k Slovensku postupovať aj tlaková níž. Tá zapríčiní, že v mnohých regiónoch na Slovensku bude intenzívne pršať. Dážď odborníci očakávajú aj na horách. V piatok by sa malo opäť začať ochladzovať.

dážď
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia