Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
17. januára 2024 o 10:21
Čas čítania 0:25

Slovenské lekárne hlásia výpadky liekov. Na pultoch chýbajú antibiotiká či vakcíny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia sa podľa lekárnikov zlepšuje, no na pultoch stále chýbajú neurologické lieky či lieky zo skupiny imunoglobulínov.

Lekárňam na Slovensku chýba viacero druhov liekov. Za nedostatkový tovar zákazníci a zamestnanci považujú antibiotiká, neurologické lieky a lieky zo skupiny imunoglobulínov, informujú o tom Hospodárske noviny

„Situácia s dostupnosťou je síce lepšia ako na prelome rokov, respektíve na začiatku roka 2023, stále však na trhu evidujeme vysoké percento ATB s prerušenými dodávkami,“ informuje hovorkyňa Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Jana Matiašová.

Lekárnici hlásia aj výpadky liekov na psychické a neurologické ochorenia. „Taktiež evidujeme opakujúce sa krátkodobé výpadky pri liekoch zo skupiny imunoglobulínov,“ dodala Matiašová.

Aktuálne evidujú najmä výpadok vakcín proti žltačke pre deti. „Z kategórie voľnopredajných liekov neevidujeme žiadne výpadky,“ uviedol hovorca lekární Dr. Max Peter Sedláček. 

Lekáreň v Bratislave.
Lekáreň v Bratislave. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia