Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
19. januára 2024, 8:34
Čas čítania 0:43

PRIESKUM: Napriek protestom by voľby aj v januári vyhral Smer. Prekrúžkovala by sa aj mimoparlamentná strana (+ graf)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Voľby by v januári vyhral Smer-SD, nasledovali by PS a Hlas-SD.

Voľby do Národnej rady SR by v januári vyhrala strana Smer-SD so ziskom 22,1 % hlasov. Nasledovali by Progresívne Slovensko s 19,9 % a Hlas-SD so 14,3 %. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane televízie Joj.

Do parlamentu by sa dostali aj KDH (8,7 %) a koalícia Slovensko (bývalé OĽaNO), Za ľudí a Kresťanská únia (7 %). Hranicu zvoliteľnosti by prekročili aj SaS (6 %), SNS (5,4 %) a Republika (5,3 %).

Do parlamentu by sa nedostala Maďarská aliancia či Demokrati

Pred bránami NR SR by zostali strany Maďarská aliancia (4,3 %), Demokrati (3,2 %), Sme rodina (2,4 %) aj Komunistická strana Slovenska (0,5 %). Potrebných päť percent by nezískalo ani zoskupenie strán Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana (0,4 %), ani ĽSNS (0,4 %) a Šanca (0,1 %).

Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 37 kresiel, PS 34 a Hlas-SD 24. S 15 poslancami by v NR SR bolo KDH, s 12 zase koalícia Slovensko, Za ľudí a Kresťanská únia. SaS by získala desať mandátov, SNS a Republika by mali zhodne deväť.

Prieskum sa realizoval na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov v období od 11. do 16. januára.

Domov
Zdieľať
Diskusia