Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
19. januára 2024, 10:41
Čas čítania 0:49

Vláda pomôže s energiami ďalšej skupine obyvateľov Slovenska. Takto bude pomoc fungovať

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát pomôže s energiami aj zariadeniam sociálnych služieb.

Pomoc s energiami dostanú aj zariadenia sociálnych služieb, sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, ktoré sú napojené na centrálne zdroje tepla. V tomto roku budú mať zastropované ceny tepla na úrovni roka 2023 tak ako domácnosti. V stredu po rokovaní vlády o tom informovali na tlačovej konferencii minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš a ministerka hospodárstva Denisa Saková.

Ministerstvo hospodárstva SR kladne reagovalo na požiadavku Tomáša o zaradenie týchto zariadení do pomoci s energiami.

„Túto pomoc dostanú od štátu aj tie zariadenia, ktoré sú v podnájme, teda nie sú vlastníkmi budov. V takomto prípade si vlastník budovy uplatní svojou žiadosťou takúto pomoc s energiami a potom je povinný zohľadniť úľavu na cenách tepla v cene nájmu,“ priblížil Tomáš.

Pomoc dostanú internáty aj centrá pre rodiny

Saková uviedla, že okruh zraniteľných subjektov, ktoré budú mať regulované dodávky tepla podľa cien Úradu pre reguláciu sieťových odvetví, rozšírili ešte pred Vianocami. Subjekty musia byť napojené na centrálne zdroje tepla. Pomoc dostanú aj internáty a centrá pre deti a rodiny.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Všetko toto bolo prerokované s Ministerstvom financií SR, že tieto subjekty môžu byť regulované a že ten rozdiel medzi regulovanou cenou a skutočnou cenou tepla, ktorá bude, budeme kompenzovať z Ministerstva hospodárstva SR prostredníctvom prostriedkov zo štátneho rozpočtu,“ povedala Saková.

saková
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia