Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
20. januára 2024, 16:33
Čas čítania 0:57

Čierny deň pre slovenské lyžovanie: Adam Žampa sa v Jasnej zranil na rovnakom mieste ako Vlhová

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V dôsledku Žampovho pádu museli preteky odložiť o päť minút.

„Čierny deň pre slovenské lyžovanie.“ Tak na svojom Instagrame opísal aktuálnu situáciu na trati v Jasnej. Na rovnakom mieste ako Petra Vlhová totiž spadol aj slovenský reprezentant v zjazdovom lyžovaní a Vlhovej predjazdca Adam Žampa, ktorý na sociálnej sieti opísal svoje zranenia. V dôsledku jeho pádu museli preteky odložiť o päť minút. Na sociálnu sieť pridal fotku zo sanitky.

Podmienky v Jasnej sú dnes pre slalomárov pomerne dosť náročné. Spolu s Vlhovou preteky nedokončilo niekoľko ďalších lyžiarok. Príčinou je zrejme náhla zmena počasia, keď po plusových teplotách a daždi prišlo ochladenie a trať pokryl ľad. Mikaela Shiffrinová v cieli povedala, že sa cítila, akoby lyžovala na skle.

Adam Žampa na Instagrame oznámil, že spadol na rovnakom mieste ako Petra Vlhová.
Adam Žampa na Instagrame oznámil, že spadol na rovnakom mieste ako Petra Vlhová. Zdroj: IG/@adamzampa13

Vlhová si roztrhla väzy

Tím Vlhovej zaslal médiám oficiálne vyhlásenie. „Niekedy sa stane, že nie všetko vyjde, ako by sme si želali, a šport prináša aj takéto situácie. Petra je v starostlivosti špičkových lekárov, podstupuje celú škálu vyšetrení. Došlo k relatívne silnému nárazu do hlavy, sťažovala sa na rameno a na koleno,“ uviedol pre Refresher Richard Galovič, manažér tímu Niké Ski Team Petra Vlhová.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Galovičovi Vlhová z nemocnice odpísala, že jej bolo už aj lepšie, informovala TV Joj Šport. Tréner slovenskej lyžiarky Mauro Pini na tlačovej konferencii neskôr informoval, že Petra Vlhová si pri páde roztrhla väzy v kolene a sezóna sa pre ňu skončila.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nedokončila po páde obrovský slalom Svetového pohára v Jasnej. Po páde sa niekoľko minút nevedela postaviť. Museli zasahovať záchranári a previesť ju vrtuľníkom do nemocnice. 

Petra Vlhová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia