Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
20. januára 2024, 16:07
Čas čítania 0:36

VIDEO: Polícia zverejnila prevoz zranenej Petry Vlhovej helikoptérou do nemocnice

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zverejnili video, ako zachraňovali zranenú lyžiarku.

Petra Vlhová sa po páde na obrovskom slalome Svetového pohára v Jasnej nepríjemne zranila. Následne sa niekoľko minút nevedela postaviť.

Museli zasiahnuť záchranári a previesť ju vrtuľníkom do nemocnice. Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline na sociálnej sieti zverejnilo videozáznam z transportu zranenej lyžiarky. „V Jasnej sme asistovali pri odlete vrtuľníka so zranenou pretekárkou,“ napísala polícia na Facebooku.

Má roztrhnuté väzy

Po prevoze do nemocnice v Ružomberku podstúpila vyšetrenia, ktoré odhalili poškodenie väzov v kolene. Okrem toho mala aj bolesti hlavy a ramena. Jej tím ďalšie informácie neposkytol, pretože stále prebiehajú dodatočné vyšetrenia.

Podmienky v Jasnej boli dnes pre slalomárky pomerne dosť náročné. Spolu s Vlhovou preteky nedokončilo niekoľko ďalších lyžiarok na čele s líderkou disciplíny a jednou z najväčších favoritiek obrovského slalomu Federicou Brignoneovou, ktorá vypadla z pretekov už na štvrtej bránke.

Príčinou zhoršených podmienok je zrejme náhla zmena počasia, keď po plusových teplotách a daždi prišlo ochladenie a trať pokryl ľad. 

Domov
Zdieľať
Diskusia