Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
23. januára 2024, 10:00
Čas čítania 0:29

V obľúbenej dovolenkovej destinácii Slovákov vyplavilo more za posledný týždeň najmenej deväť tiel

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa miestnych predstaviteľov ide o migrantov.

Telá troch ľudí našli v pondelok v tureckom meste Antalya pri pobreží Stredozemného mora. Za posledný týždeň vyplavilo na južné pobrežie Turecka najmenej deväť tiel. 


Miestni predstavitelia zvažujú možnosť, že ide o migrantov, ktorých nenašli vlani v decembri po potopení lode v Stredozemnom mori, uviedol úrad guvernéra. Od tejto nehody more vyplavilo na breh väčšinu tiel. Obuv a oblečenie piatich obetí boli podľa úradov zjavne vyrobené v Sýrii.


Libanonské veľvyslanectvo v Ankare 11. decembra oznámilo zmiznutie lode s 90 migrantmi na palube, ktorá sa plavila vo vodách medzi Libanonom a Sýriou smerom k stredomorskému ostrovu Cyprus.


Podľa Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) sa v roku 2023 stratilo v Stredozemnom mori viac než 3000 migrantov, čo je najvyšší počet obetí od roku 2017.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Hande Yavuz
Domov
Zdieľať
Diskusia