Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. januára 2024 o 20:39
Čas čítania 0:45

54-ročný Pavol skončil po rozvode na ulici. Pomohli mu však dobrí ľudia, vďaka ktorým si našiel prácu v pekárni aj ubytovanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rozhodol sa, že takto to ďalej nejde, a požiadal o pomoc.

54-ročný Pavol prišiel po rozvode o strechu nad hlavou a skončil na ulici, kde ho sužovali aj problémy s alkoholom. Rozhodol sa však, že takto žiť nechce. Požiadal preto o pomoc Mestský úrad v Nových Zámkoch, ktorý cez projekt Krok za Krokom pomáha ľuďom hľadať zamestnanie, informujú na webe mesta Nové Zámky.

„15. novembra 2022 Pavol prišiel na mestský úrad do kancelárie projektu Krok za Krokom. Vyrozprával svoj smutný príbeh odborným poradcom kancelárie, ktorí začali vo veci konať. Odborné poradenstvo bolo zamerané na podporu a pomoc pri hľadaní, získaní a udržaní si zamestnania,“ píšu na webe. 

Pavla zamestnali v pekárenskej spoločnosti NELAPEK, s. r. o. Do práce nastúpil 22. novembra 2022. V jej udržaní ho podporovali poradcovia projektu a motivovali ho k tomu, aby vzal svoj život do vlastných rúk. 

„Pavlovi sa postupne podarilo opäť postaviť na vlastné nohy. Dnes má nielen prácu, ktorá ho baví, ale aj nový domov. Spoločnosť NELAPEK, s. r. o., je s Pavlom veľmi spokojná, a preto mu poskytla bezplatné ubytovanie. Napriek tomu, že konečne žije plnohodnotný život, nezabúda na ľudí, ktorí ostali na ulici, a dodnes im pomáha, ako sa dá,“ dodalo mesto. 

nové zámky
Zdroj: Wikimedia Commons/Markocska1916
Domov
Zdieľať
Diskusia