Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
27. januára 2024, 15:41
Čas čítania 0:47

Víchrica zasiahla Bratislavu v plnej sile. Vietor odfukuje bilbordy, toi toi búdky či vytrháva okenné kryty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia uviedla viacero príkladov škodových udalostí, ktoré sa v priebehu dňa stali v dôsledku silného vetra.

Bratislavská polícia počas dnešného dňa prijala už 18 volaní týkajúcich sa škodových udalostí spôsobených silným nárazovým vetrom. 

Na Štefunkovej ulici posunul silný vietor vozidlo, ktoré nemalo zatiahnutú ručnú brzdu, a preto následne narazilo do stromu, informovali na Facebooku. Silný vietor odfúkol aj niekoľko predmetov, akými sú smetné koše, stavebné materiály či prenosné toalety toi toi, ktoré následne poškodili autá v okolí. Mohutný vietor strhol aj pivničný okenný kryt, ktorý sa zakliesnil v korune stromu.  

„V treťom Bratislavskom okrese na Račianskej ulici došlo k uvoľneniu veľkorozmerného billboardu, pri ktorom hrozilo zrútenie pod vplyvom silného vetra na električkovú trať. V blízkosti Račianskeho mýta došlo vplyvom silného vetra k uvoľneniu časti verejného osvetlenia. Na Vihorlatskej ulici došlo k poškodeniu laku na viacerých vozidlách predmetmi zo smetných nádob,“ uvádza ďalej polícia.

27. januára 2024, 9:16 Čas čítania 0:51 Víkend na Slovensku: Víchrica prinesie nebezpečné počasie, na týchto miestach buď radšej ostražitý Víkend na Slovensku: Víchrica prinesie nebezpečné počasie, na týchto miestach buď radšej ostražitý


Čo radí polícia?

Bratislavskí policajti vydali v súvislosti s nebezpečným počasím a častými škodovými udalosťami odporúčania a rady pre občanov. Ľudia by mali zaistiť okná a dvere, upevniť predmety, ktoré by pod vplyvom vetra mohli spadnúť a ohroziť okolie.

Občania by sa mali zdržiavať v bezpečných objektoch a vyhýbať sa skrýšam pod stromami a nestabilným prístreškom, mali by obmedziť vedenie motorových vozidiel a vyhnúť sa prechádzkam v prírode či parkoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia