Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. februára 2024, 12:00
Čas čítania 0:39

Opozícia bude odvolávať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú. Petíciu za jej odchod podpísalo 180-tisíc ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

PS a SaS podali návrh na odvolanie Šimkovičovej z postu ministerky kultúry.

Opozičné PS a SaS vyzbierali a podali podpisy potrebné na zvolanie mimoriadnej schôdze Národnej rady SR, na ktorej chcú odvolávať ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú.

„Nejde iba o jej poburujúce výroky na adresu kultúry samotnej alebo rôznych skupín obyvateľstva. Nejde iba o jej očividnú nekompetentnosť, ktorú každý deň ukazuje, a dokonca nejde ani o jej relatívne škandalózne plány, ktoré v kultúre oznamuje a ktoré by kultúru v niektorých oblastiach vrátili pred rok 1989,“ podčiarkla Zora Jaurová. Ako dôvody na odvolanie ministerky uviedla aj to, že Šimkovičová nekomunikuje s relevantnými predstaviteľmi kultúrnej obce ani nerozumie potrebám kultúry.

Koliková poukázala na petíciu

Mária Kolíková tvrdí, že z ministerstva kultúry sa stalo pod vedením Šimkovičovej „ministerstvo nekultúry, polarizácie a nenávisti“. Poukázala aj na petíciu občanov na odvolanie ministerky, ktorú podpísalo vyše 180-tisíc ľudí. Opozícia aj preto pristúpila k návrhu na zvolanie mimoriadnej schôdze, aby tému na pôde parlamentu otvorila.

19. apríla 2024, 17:00 Čas čítania 5:43 Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor) Europoslanec Hojsík: V europarlamente sa ma kolegovia pýtajú, či robíme zo Slovenska úplný „Orbánistan“ (Rozhovor)

Na iniciovanie mimoriadnej schôdze je potrebných aspoň 30 podpisov. Predseda parlamentu by mal mimoriadne rokovanie zvolať do siedmich dní od podania návrhu.

šimkovičová
Zdroj: Facebook/Sloboda a Solidarita, TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia