Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. februára 2024, 15:15
Čas čítania 0:33

Ďalší zamestnanci v slovenskom zdravotníctve chcú vyššie mzdy. V jednej nemocnici už hrozia štrajkom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nemocnice nemajú peniaze na vyplatenie základných miezd.

Nezdravotnícki zamestnanci v nemocniciach požadujú vyššie platy. Slovenský odborový zväz zdravotníctva a sociálnych služieb hrozí štrajkom, keďže nemocnice požiadavku o zvýšenie mzdy odmietajú, informuje RTVS.

Sanitári nezdravotníci, prevádzkari, údržbári a administratívni pracovníci z Univerzitnej nemocnice v Bratislave napísali koncom roka 2023 otvorený list, v ktorom žiadajú zvýšenie platov o 10 %. Asociácia nemocníc tvrdí, že im na takýto krok chýbajú financie.

Nemocnice nemajú na vyplatenie základných miezd 

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že problémy rieši. Podľa prezidenta Asociácie nemocníc Slovenska Mariána Petka rezort nezverejnil vyhlášku o prerozdelení financií a nemocnice nemajú ani na vyplatenie základných platov.

„Takto kritickú situáciu, že je 1. februára 2024 a my stále nevieme, aké budeme mať úhrady od 1. januára 2024, si nepamätám. Riaditelia nemocníc nemôžu za to, že štát nezabezpečí normálnu cirkuláciu peňazí,“ povedal Petko pre RTVS. V prípade, ak ministerstvo situáciu nevyrieši, odborári hrozia štrajkom.

sanitka
Zdroj: TASR /Diana Semanová
Domov
Zdieľať
Diskusia