Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. februára 2024 o 6:21
Čas čítania 0:56

Mladé dievčatá na Slovensku a v Rakúsku predávali na sexuálne služby. Zasahovala proti nim NAKA

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o dvoch Slovákov a jedného rakúskeho občana.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil tri osoby, ktoré údajne za finančnú odmenu obchodovali s maloletými dievčatami a predávali ich na sexuálne služby. Po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Podľa zistení polície mali páchatelia za finančnú odmenu obchodovať s maloletými dievčatami, ktoré zlákali a mali predávať s cieľom poskytovania sexuálnych služieb na území západného Slovenska a v Rakúskej republike,“ priblížila hovorkyňa s tým, že išlo o jedného občana Rakúskej republiky a dvoch občanov SR.

Ako poznamenala, osoby zadržali pri akcii s krycím názvom Amadeus príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii v spolupráci s príslušníkmi zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance. Akcia bola podľa slov hovorkyne zameraná na zadržanie páchateľov zločinu obchodovania s ľuďmi v súbehu so zločinom sexuálneho zneužívania a s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

Obvinili ich v dvoch prípadoch

Osoby vyšetrovateľ obvinil v dvoch prípadoch za zločin obchodovania s ľuďmi v súbehu s prečinom ohrozenia mravnej výchovy mládeže. V jednom prípade zase za zločin obchodovania s ľuďmi v súbehu so zločinom sexuálneho zneužívania a prečin ohrozenia mravnej výchovy mládeže, uviedla Bárdyová.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Následne vyšetrovateľ podľa jej slov spracoval podnet na väzobné stíhanie osôb. „Dve osoby sú stíhané väzobne a u jednej osoby bola väzba nahradená dohľadom probačného a mediačného úradníka s využitím technického prostriedku na určenie polohy a pohybu kontrolovanej osoby,“ dodala hovorkyňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia