Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
7. februára 2024, 18:53
Čas čítania 0:35

Chce konkurovať Actionu: Lacný diskont plánuje na Slovensku otvoriť nové prevádzky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Kik sa púšťa do boja.

Lacný obchod Action na Slovensku otvoril už 15 prevádzok a v roku 2024 plánuje otvoriť ďalšie dve. Do nových predajní v Ružomberku a Bytči aktuálne hľadá pracovníkov, informuje portál Hospodárske noviny.

Diskont Kik však reaguje na rozmáhajúcu sa konkurenciu a na Slovensku plánuje otvoriť nové predajne. Nie je ešte isté, v ktorých mestách sa budú nachádzať, ale konateľ spoločnosti Martin Šatný potvrdil, že prevádzky otvoria až v piatich slovenských mestách. 

„Všimli sme si, že v minulom roku nakupujúci vzhľadom na súčasnú ekonomickú situáciu viac premýšľali nad svojimi investíciami. Stúpla aj priemerná hodnota jedného nákupu, a to sa spolu s nárastom množstva zákazníkov pozitívne prejavilo na našich tržbách,“ povedal pre Hospodárske noviny.

Podľa Šatného sa zvýšil záujem o nákup v lacných diskontoch. „Nárast záujmu už dlhšie pozorujeme pri potrebách pre domácnosť, napríklad do kuchyne, kúpeľne, a predovšetkým pri bytových dekoráciách. Predpokladáme, že ich obľuba v budúcnosti ešte stúpne,“ dodal Šatný.

kik
Zdroj: Wikimedia Commons/WrS.tm.pl
Domov
Zdieľať
Diskusia