Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. februára 2024, 12:26
Čas čítania 0:46

Orbán si podľa Putina môže nárokovať na územia Ukrajiny. Prezradil dôvod, prečo si vraj môžu nárokovať dôležitú časť inej krajiny

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa Putina sa môžu objaviť maďarské nároky na územie Zakarpatskej oblasti.

Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore s americkým moderátorom Tuckerom Carlsonom nevylúčil, že by sa mohli objaviť požiadavky na pričlenenie územia ukrajinskej Zakarpatskej oblasti späť k Maďarsku. Putin však dodal, že na schôdzkach s maďarským premiérom Viktorom Orbánom túto tému ani len nespomenuli. 

Ruský prezident podotkol, že Ukrajina je umelý štát, ktorého rozsah určoval sovietsky diktátor Josif Stalin, pričom z jeho rozhodnutia k vtedajšej sovietskej republike Ukrajine po druhej svetovej vojne pričlenili aj maďarské územia. Tieto stále patria Ukrajine, konštatoval Putin v reakcii na otázku Carlsona, či si môže Maďarsko nárokovať späť tieto územia.

Podľa Putina sa chcú obyvatelia Zakarpatskej oblasti vrátiť do svojej vlasti

Ruský prezident podčiarkol, že tieto skutočnosti s Orbánom nikdy nepreberali. „S vedomím toho, aký nezákonný bol stalinský režim, sa takéto nároky môžu vynoriť, aj keď to zákon neumožňuje. Viem však, že Maďari žijúci v Zakarpatskej oblasti sa, prirodzene, chcú vrátiť do svojej vlasti,“ dodal Putin.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

Dvojhodinový rozhovor, v ktorom Putin hovoril o vzťahoch Ruska k Ukrajine či k ďalším krajinám, ale aj o NATO EÚ či Západe, sa uskutočnil v utorok v Moskve. Rozhovor si môžeš pozrieť na tuckercarlson.com. Od samého začiatku je jasné, že moderátor Putinovi nekladie kritické otázky.  

putin, orbán
Zdroj: TASR/Duna/MTI/Szilard Koszticsak, tuckercarlson.com
Domov
Zdieľať
Diskusia