Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
9. februára 2024, 18:29
Čas čítania 0:31

Budovanie dôležitej diaľnice sa blíži ku kľúčovému míľniku. NDS prezradila nové detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úsek budovanej rýchlostnej cesty bude súčasťou juhovýchodného obchvatu mesta Košice.

Národná diaľničná spoločnosť informuje, že v rámci výstavby druhého úseku rýchlostnej cesty R2 Košice-Šaca – Košické Oľšany sa blíži k dôležitému míľniku, ktorý predstavuje dobudovanie nosnej konštrukcie najdlhšieho mosta nachádzajúceho sa nad železničnou traťou a cestou tretej triedy. Most má dĺžku 284 metrov. 

Národná diaľničná spoločnosť uviedla, že výstavba rýchlostnej cesty ide podľa plánu. „V najbližšom období nadviažeme na práce spočívajúce v navážke kameniva a štrku či v budovaní násypov. Na mostoch pokračujeme v prácach na vŕtaní pilót, armovaní a betonáži opôr priečnikov, budujú sa aj nosné konštrukcie,“ informuje spoločnosť na svojom facebookovom profile.

Úsek rýchlostnej cesty R2 bude po uvedení do prevádzky súčasťou juhovýchodného obchvatu mesta Košice a taktiež bude napojený na už dokončený a sprevádzkovaný úsek diaľnice D1 Budimír – Bidovce. Dĺžka budovaného úseku je 14,2 kilometra, bude mať 13 mostov a 3 križovatky.

Domov
Zdieľať
Diskusia