Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
10. februára 2024 o 12:57
Čas čítania 1:00

Jedna z najväčších sietí čerpacích staníc na Slovensku má miliónové dlhy. Upozornili aj na ďalšie problémy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V poslednom období sa menili prevádzkovatelia siete čerpacích staníc Gas ako na bežiacom páse.

Sieť čerpacích staníc Gas má na Slovensku 31 prevádzok a jej tržby opakovane presahovali v minulých rokoch 80 miliónov eur. Napriek tomu za sebou bývalí majitelia zanechali daňové dlhy vo výške 8 miliónov eur, upozornil denník SME

Čerpacie stanice Gas nemusia byť zákazníkom známe, patria však do top desiatky najväčších sprostredkovateľov pohonných hmôt na Slovensku. Diváci televíznych obrazoviek môžu spoločnosť poznať z populárneho satirického seriálu verejnoprávneho RTVS s názvom Pumpa.

V poslednom období sa menili prevádzkovatelia siete ako na bežiacom páse. Pôvodní zakladatelia Michal a Richard Kováčovci založili túto sieť čerpacích staníc v roku 2005 a zanechali za sebou dlhy. Potom firmu prevzala akciová spoločnosť Vassal Base a následne Gas product & services. Tá sieť rozšírila o tri nové pobočky a v jej predstavenstve opäť sedeli zakladatelia Kováčovci.

Dlhy a podozrenie z prania peňazí

Pred dvoma rokmi Aktuality upozornili, že v sieti čerpacích staníc Gas, práve pod vedením Gas product & services, prebiehajú podozrivé bankové transakcie a existuje podozrenie z prania špinavých peňazí. Firma Kováčovcov bola spojená so spoločnosťou T. P. Patriot, ktorá je známa z daňových káuz.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Početné zmeny vo vlastníctve siete aj kontroverzné prepojenia na spoločnosť T. P. Patriot vyvolávajú mnohé otázky o chode firmy a jeho finančnej transparentnosti. Firma aktuálne čelí vysokým daňovým nedoplatkom.

Činnosti čerpacích staníc prešli pod spoločnosť Pumpa SK. Táto spoločnosť prevzala aj pridruženú sieť čerpacích staníc Pumpa, známych zo satirického seriálu RTVS. V novej prevádzkovateľskej spoločnosti poskytuje spomenutý Kováč konzultačné služby aj napriek obvineniam z daňových dlhov a prania peňazí a obhajuje zdravie firmy. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Hanoutmedia
Domov
Zdieľať
Diskusia