Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
11. februára 2024, 12:22
Čas čítania 0:35

Leteckú linku na trase Košice – Viedeň čakajú zmeny. Pre dlhodobú neefektívnosť spoločnosť pristúpila k ráznemu kroku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť Austrian sa po pandémii rozhodla vymeniť lietadlo a na trase z metropoly východu do hlavného mesta Rakúska nasadiť menší stroj.

Rakúska letecká spoločnosť Austrian Airlines zníži kapacitu na linke z Košíc do Viedne. Frekvencia liniek však zostane zachovaná, informuje portál slovakaviation.sk.

Lietadla nevedeli dlhodobo zaplniť

Zníženie kapacity sa týka počtu cestujúcich. Spoločnosť Austrian sa po pandémii rozhodla vymeniť lietadlo a na trase z metropoly východu do hlavného mesta Rakúska nasadiť menší stroj. Najmenším lietadlom flotily je 120-miestny Embraer 195, ktorý na trase z Košíc do Viedne premáva v súčasnosti, a ukázalo sa, že z pohľadu zaplnenia kapacity nie je efektívny. 

Od začiatku letnej sezóny tak bude medzi mestami lietať stroj švédskej regionálnej spoločnosti Braathens, od ktorej si Austrian Airlines požičia dve lietadlá typu ATR-72 s kapacitou 72 miest. Úplne alebo čiastočne nimi na viacerých trasách nahradia pôvodný Embraer 195, ktorého kapacitu dlhodobo nevedeli zaplniť. 

Zmeny sa dotknú trasy z Viedne do Košíc, Klagenfurtu a Lipska a čiastočne nahradia embraery aj na linkách do Belehradu, Bologne, Grazu, Varšavy a Záhrebu.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: airportkosice.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia