Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
13. februára 2024, 20:11
Čas čítania 0:45

VIDEO: Danko priznal, že ovplyvňoval vedenie RTVS. Tvrdí, že dával povolenie, kto môže moderovať politickú reláciu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Danko priznal, ako to bolo v RTVS v časoch, keď ju riadil Jaroslav Rezník.

Predseda SNS Andrej Danko v relácii Téma na TA3 diskutoval s poslancom za KDH Jozefom Hajkom. Spoločne okrem iného rozoberali aj fungovanie RTVS v čase, keď si SNS na post generálneho riaditeľa dosadila svojho nominanta Jaroslava Rezníka. 

Hajko bol v minulosti moderátorom relácie O 5 minút 12, na čo mu Danko pripomenul, že bez neho by sa tak nikdy nestalo. „Pán Hajko, aj vaše meno som Rezníkovi súhlasil, aby ste mali reláciu RTVS. Bez môjho súhlasu by ste nemali reláciu v RTVS. Tak tíško,“ upozornil ho Danko.

Hajko sa snažil brániť a tvrdil, že to Rezník bol ten, kto mu miesto moderátora ponúkol. Danko si však napriek tomu stál za svojím. „Ja som to Rezníkovi dovolil,“ zopakoval.

Podľa šéfa národniarov má vláda právo dosadzovať si svojich ľudí do funkcií. Vládna strana vraj môže riadiť aj verejné inštitúcie, ako je napríklad RTVS, ktorá by však mala byť podľa zákona nezávislá. „Každý musí u toho, kto vládne, lobovať a sedieť uňho v kancelárii,“ vyhlásil Danko a dodal: „Som zástanca tvrdej ruky štátu.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa R a s t o I l i e v (@rastoiliev)

Domov
Zdieľať
Diskusia