Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. februára 2024, 19:07
Čas čítania 0:53

Izraelská armáda zaútočila na veľkú nemocnicu. Údajne strieľali do lekárov a zdravotných sestier

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ľudia boli pod paľbou hneď po tom, ako im nariadili evakuáciu.

Izraelská armáda spustila v stredu 14. februára útok na najväčšiu nemocnicu v meste Chán Júnis na juhu Pásma Gazy. Jej vojaci údajne strieľajú aj do lekárov, informujú al-Džazíra a Sky News.


Al-Džazíra uviedla, že izraelská armáda oblieha Násirovo zdravotnícke stredisko, ktoré sa zmenilo na vojnovú zónu. Izraelskí vojaci podľa jej informácií „strieľajú na všetkých, ktorí im prídu do rany, strieľali aj na lekára a zdravotnú sestru, pričom na nádvorí ležia mŕtve telá“.

V nemocnici chýbajú dôležité zásoby

Ľudia sa ocitli pod paľbou po tom, ako im nariadili evakuáciu, dodala al-Džazíra s tým, že v nemocnici údajne nemajú žiadne palivo, zdravotnícky materiál ani zásoby kyslíka.


Izraelská armáda krátko pred útokom uviedla, že v utorok večer zaslala palestínskemu militantnému hnutiu Hamas vyhlásenie, na základe ktorého si vyhradila právo konať, pokiaľ hnutie neopustí danú nemocnicu do 12 hodín.

Vyjadrenie izraelskej armády

„Máme informácie, ktoré dokazujú, že teroristická organizácia Hamas naďalej vykonáva vojenské aktivity v Násirovom zdravotníckom stredisku a dokonca tam zadržiavala rukojemníkov,“ uviedla izraelská armáda vo svojom vyhlásení.


„Žiadame okamžité zastavenie všetkých bojových aktivít v okolí nemocnice a okamžitý odchod ozbrojených oddielov,“ dodala armáda s tým, že civilisti, ktorí v tejto nemocnici hľadali úkryt, by sa mali presunúť do humanitárnej zóny a do mesta Dajr al-Balah.

Domov
Zdieľať
Diskusia