Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
15. februára 2024, 17:55
Čas čítania 0:34

Kriminalisti objavili pri Nitre tajnú fabriku na ilegálny biznis. Našli v nej tovar za viac ako 2,6 milióna eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nelegálnu výrobňu cigariet skryli za drevársku dielňu.

Kriminalisti z Kriminálneho úradu finančnej správy našli v priestoroch „drevárskej dielne“ v Nitrianskom kraji nelegálnu výrobňu cigariet. Tabakové výrobky, ktoré v dielni zaistili, majú hodnotu viac ako 2,6 milióna eur, informuje finančná správa na webe.

„Celkovo zaistili 166 046 rôznych spotrebiteľských balení cigariet neoznačených kontrolnou známkou, čo predstavuje 3 320 920 kusov cigariet, 9 352,70 kg tabaku určeného k výrobe cigariet,“ priblížila finančná správa.

Akcia zameraná na porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označovanie tovaru v súbehu s prečinom nepovolenej výroby liehu, tabaku a tabakových výrobkov dostala krycí názov Dante.

Kriminalisti pri akcii zadržali 11 osôb ukrajinskej, bieloruskej a gruzínskej národnosti. „Predbežne vyčíslená škoda na spotrebnej dani z tabaku je vo výške viac ako 1,7 milióna eur. Uvedené osoby boli zadržané, celkovo bolo vznesené obvinenie 13 osobám. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ dodali.

Domov
Zdieľať
Diskusia