Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
19. februára 2024, 7:27
Čas čítania 0:38

V pondelok sa prudko zmení počasie. Na Slovensku sa oddnes končia slnečné dni

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tento týždeň bude poriadne mokro.

Počasie sa tento týždeň na Slovensku rapídne zmení. Slnečné jarné dni vystrieda dážď a oblačnosť. Napriek tomu však budú teploty nadpriemerne vysoké. Na väčšine územia treba rátať so zrážkami vo forme dažďa. Sneh meteorológovia očakávajú iba ojedinele od 900 metrov nad morom, informuje portál iMeteo.

Dážď prinesie na naše územie oklúzny front, ktorý postupuje zo severozápadu. V pondelok 19. februára bude pršať takmer na celom území krajiny. Slabo môže nasnežiť v nižších polohách východného a stredného Slovenska. Sneh sa však pre vysoké teploty bude rýchlo topiť.

18. februára 2024, 10:25 Čas čítania 0:27 Globálne otepľovanie môže spraviť zo Slovenska arktickú krajinu. Doba ľadová nastane už o niekoľko desiatok rokov, tvrdia vedci Globálne otepľovanie môže spraviť zo Slovenska arktickú krajinu. Doba ľadová nastane už o niekoľko desiatok rokov, tvrdia vedci

Teploty sa budú na začiatku týždňa pohybovať od 3 do 8 stupňov Celzia. Na západe Slovenska sa môžu vyšplhať až na 13 stupňov Celzia. Západ sa však musí pripraviť, že okrem jarných teplôt môže fúkať nepríjemný vietor, následkom čoho sa na niektorých miestach zníži pocitová teplota.

Podľa meteorológov však zima Slovensko už nezasiahne. Do konca mesiaca teplota neklesne pod nulu ani v noci. Práve naopak. Teploty by mali napriek sychravému počasiu ešte viac stúpnuť, píše iMeteo.

dážď
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer
Domov
Zdieľať
Diskusia