Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
21. februára 2024, 15:29
Čas čítania 0:56

Erik Kaliňák si „uvedomuje, že strana Smer je vo vojne s novinármi“. Prebehol avizovaný duel medzi Leškom a Kaliňákom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V diskusii dvojica rozobrala samotný incident pred DPOH, ale aj témy vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Erik Kaliňák zo Smeru-SSD a politický komentátor Denníka N Marián Leško dnes diskutovali na portáli Startitup. Debata prebehla po tom, čo mladý Kaliňák konfrontoval Leška s výrokmi, ktoré na jeho adresu povedal Leško v debate Denníka N. V nočných hodinách ho prekvapil pri služobných dverách bratislavského divadla DPOH.  

Debatu začal moderátor Martin Čeliga úvodom, že v dnešný deň si Slovensko pripomína 6. výročie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podpredseda strany Smer-SSD Erik Kaliňák na to povedal, že vražda sa opakovane používa na politické účely. V rozhovore tiež naznačil, že Marian Kočner nemusí byť jej objednávateľom.

Incident pred DPOH 

Diskusia pokračovala opisovaním a rozoberaním incidentu pred bratislavským divadlom. Leško spochybňoval Kaliňákove praktiky, ktorými sa s ním snažil viesť rozhovor  v neštandardných podmienkach. Komentátor uviedol, že sa na ulici vyhýbal odpovedať Erikovi Kaliňákovi, pretože nechcel „nastaviť nový štandard“. Podľa poslanca a šéfa poradcov premiéra bola konfrontácia v poriadku. 
 
V diskusii povedal, že má na Leška pripravenú žalobu. Leško odpovedal slovami „nech sa páči“ a dodal, že dúfa, že prípadné vypočúvanie sa odohrá počas dňa a nie večer. 
 
Kaliňák takisto počas rozhovoru uviedol, že si uvedomuje, že strana Smer je „vo vojne s novinármi“. Diskusia pokračovala rozoberaním tém spisov expolicajta Mariána Kučerku. Počas rozhovoru diskutovala dvojica aj o skupine vyšetrovateľov čurillovcov či o nahrávkach, ktoré strana Smer na tlačových konferenciách niekoľkokrát pustila a podľa Leška boli preukázateľne zmanipulované, alebo využité v nesprávnom kontexte.

Domov
Zdieľať
Diskusia