Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
22. februára 2024, 9:10
Čas čítania 0:41

Niektorí Slováci majú nárok na vodičák zadarmo. Týka sa to najmä zamestnancov ministerstva vnútra

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Týka sa to najmä zamestnancov ministerstva vnútra, príslušníkov Policajného zboru, Hasičského a záchranného zboru. Môžu požiadať úrad práce aj o rekvalifikačný kurz.

A to vďaka novej rezortnej autoškole ministerstva vnútra. Slováci majú taktiež nárok požiadať úrad práce aj o rekvalifikačný kurz, ktorý môže štát v niektorých prípadoch zaplatiť, upozorňuje Užitočná Pravda

Autoškola ministerstva vnútra

Rezort vnútra uvádza, že motiváciou zriadenia rezortnej autoškoly je možnosť školenia a výučby vodičov vo vlastnej réžii. Ministerstvo tiež zdôrazňuje, že nová rezortná autoškola predstavuje aj šetrenie peňazí, keďže nebude nutné zaraďovať zamestnancov do civilných autoškôl. Autoškola bude k dispozícii hlavne hasičom a policajtom, u ktorých je podmienkou na plnenie služobných úloh mať vodičský preukaz konkrétnej vodičskej skupiny či podskupiny.

Žiadosť o rekvalifikačný kurz 

Ďalšia možnosť je požiadať úrad práce o rekvalifikačný kurz. Nárok na zaplatenie vodičáka majú Slováci iba vtedy, ak im za posledných 5 rokov nebol uhradený cez úrad práce, sociálnych vecí a rodiny príspevok na rekvalifikáciu alebo vzdelávanie s tým istým zameraním, o ktoré majú teraz záujem. Slováci majú vďaka rekvalifikačným kurzom nárok na rozšírenie si vodičského preukazu.

Ak máš záujem o štátom hradené rozšírenie vodičáka, musíš si podať požiadavku na úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, kde si evidovaný.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer, TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia