Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. augusta 2023, 8:15
Čas čítania 0:31

Na Slovensku vznikne nová štátna autoškola. Vodičské oprávnenia v nej budú môcť získať tieto skupiny ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štátna autoškola bude slúžiť policajtom a hasičom, ktorí potrebujú vodičské oprávnenie k svojmu povolaniu.

Ministerstvo vnútra plánuje už čoskoro požiadať o registráciu vlastnej rezortnej autoškoly. Aktuálne sa kontrolujú a kompletizujú podklady. Vzhľadom na pravidelný kontakt s ministerstvom dopravy očakáva rezort vnútra hladký priebeh procesu registrácie. 


„Hlavným dôvodom opätovného zriadenia rezortnej autoškoly je operatívne zabezpečenie akcieschopnosti Hasičského a záchranného zboru a Policajného zboru s možnosťou školenia a výučby príslušníkov vo vlastnej réžii, rovnako úspory finančných prostriedkov, keďže nebude nutné zaraďovať ich do civilných autoškôl,“ načrtol rezort.


Autoškola bude k dispozícii primárne hasičom a policajtom, u ktorých je podmienkou pre plnenie služobných úloh disponovať oprávnením konkrétnej vodičskej skupiny či podskupiny.


Pôvodná autoškola MV SR ukončila svoju činnosť v roku 2015, jej fungovanie podľa minulých vyjadrení rezortu znemožnili legislatívne prekážky. Zmenilo sa to až po poslednej novele zákona. Rezortnú autoškolu po 20 rokoch obnovilo v uplynulých rokoch aj Ministerstvo obrany SR.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Pavol Zachar Autoškola NOBE
Domov
Zdieľať
Diskusia