Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
22. februára 2024, 15:37
Čas čítania 0:37

AKTUÁLNE: Na východnom Slovensku sa triasla zem. Otrasy pocítili v okolí Holčíkoviec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Epicentrum malo 16 kilometrov od Humenného a nachádzalo sa v hĺbke deviatich kilometrov.

Východné Slovensko zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie. Išlo o dotrasy minuloročného októbrového zemetrasenia. Otrasy pocítili ľudia v okresoch Vranov nad Topľou a Humenné.


Podľa údajov oddelenia seizmológie SAV malo zemetrasenie magnitúdo 2,7. Epicentrum zaznamenali pri obci Jankovce v okrese Humenné. Podľa vedúceho oddelenia seizmológie Slovenskej akadémie vied (SAV) Kristiána Csicsaya išlo o doteraz najsilnejší dotras, ktorý zároveň ľudia pocítili najintenzívnejšie.


Starosta obce Ďapalovce v okrese Vranov nad Topľou Ján Cmár potvrdil, že obyvatelia cítili otrasy trvajúce pár sekúnd, ktorým predchádzal hluk. „Aktuálne škody nemáme hlásené, no budeme to zisťovať,“ doplnil starosta.


Starosta Baškoviec v okrese Humenné Pavol Tamáš uviedol, že otrasy boli jasne cítiť. Ani tam zatiaľ neevidujú novovzniknuté škody spôsobené zemetrasením. Koordinátorka pomoci pre obce postihnuté zemetrasením v Prešovskom samosprávnom kraji Lucia Sukeľová uviedla, že očakávajú nahlasovanie škôd v piatok 23. februára.


Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky momentálne neeviduje žiadne výjazdy ambulancií v súvislosti so štvrtkovým zemetrasením, podobne ani Hasičský a záchranný zbor a ani polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia