Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Ondřej Mrázek
27. februára 2024, 6:47
Čas čítania 0:27

Google prichádza so zásadnou novinkou. Dôležitá funkcia pomôže najmä šoférom a cestovateľom

Kategória:
Uložiť Uložené

Google chce používateľom pomôcť s orientáciou.

Spoločnosť Google chystá novinku, ktorou chce používateľom zjednodušiť orientáciu. Jej cieľom je skombinovať 2D mapu s 3D obrazom, známym ako Street View. Funkcia by tak mala uľahčiť orientáciu najmä v chaotických veľkomestách, kde majú mnohokrát turisti problém zorientovať sa iba pomocou 2D mapy.

Problém so Street View je ten, že neukazuje jednotlivé názvy a ani vlastnú pozíciu na mape. Google ich však chce spojiť a vytvoriť tak akúsi kombináciu oboch. Novinka by mala byť vizuálne prehľadná a na dobrej technickej úrovni, aby zodpovedala štandardom online máp. 

Podľa informácií portálu ParkiFly prišli vývojári s jednoduchým riešením v podobe splitscreenu. V praxi to znamená, že na jednej polovici obrazovky bude klasická mapa a na druhej Street View. 

google maps
Zdroj: Unsplash/Tamas Tuzes-Katai
Domov
Zdieľať
Diskusia