Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Samuel Valent
1. marca 2024, 20:58
Čas čítania 0:44

FOTO: Sky Park sa dočká rozšírenia. Zverejnili podobu nového projektu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V prvej fáze má pribudnúť viac ako 33-tisíc štvorcových metrov obytných plôch.

Bratislavský Sky Park rozšíria. Developerská skupina Alto Real Estate predstavila nový projekt s názvom Blok 5.1, ktorý má do lokality Nív priniesť kombináciu bývania, kancelárií a občianskej vybavenosti, informuje portál Index.

Tento projekt zrealizujú v lokalite medzi Sky Parkom a bývalou dočasnou autobusovou stanicou. Spoločnosť Alto Real Estate, ktorá je vlastníkom tejto lokality od roku 2023, zorganizovala medzinárodnú ideovú architektonicko-urbanistickú súťaž o najlepší projekt. Vyhralo ju dizajnérske štúdio Mecanoo so sídlom v holandskom Delfte.

„Vo štvrti Sky Park sa spája moderná architektúra s odkazom na priemyselnú minulosť, čím vzniká osobité a dynamické mestské prostredie. Územie Bloku 5.1 je koncipované ako plynulé pokračovanie ikonických veží Sky Parku a prispieva k vytvoreniu nového priestoru s ponukou vysokokvalitného bývania,“ povedal Nuno Fontarra zo štúdia Mecanoo.

V prvej fáze má pribudnúť viac ako 33-tisíc štvorcových metrov obytných plôch, ktoré budú rozdelené do troch budov. Projekt by mal prepojiť Sky Park s ďalším developmentom na Košickej ulici. Rozširuje aj park a pešie zóny smerom k bulváru Mlynské nivy. Dva menšie bloky budú rozptýlené v rámci parku. Kancelársku budovu postavia až neskôr. 

Dátum zrealizovania projektu zatiaľ nezverejnili, developer musí najprv získať všetky potrebné povolenia.

Vizualizácia projektu Blok 5.1.Vizualizácia projektu Blok 5.1.Vizualizácia projektu Blok 5.1.Vizualizácia projektu Blok 5.1.
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia