Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
2. marca 2024, 14:38
Čas čítania 1:00

Juraj Blanár rokoval so Sergejom Lavrovom, Rusko je pripravené obnoviť vzťahy so Slovenskom, odkazujú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Lavrov sa mal stretnúť aj s kolegami z Uzbekistanu, Kirgizska a s kráľom Svazijska. Európska únia už v minulosti vyzývala členské štáty, aby s ruskými predstaviteľmi neviedli bilaterálne rozhovory ani počas zasadnutí OSN. Porušovalo to Maďarsko.

Minister zahraničných vecí SR Juraj Blanár sa stretol s ruským rezortným kolegom Sergejom Lavrovom. Podali si ruky na diplomatickom fóre v tureckej Antalyi, informuje portál tvnoviny.sk, odvolávajúc sa pritom na portál TA3. Ten cituje informácie ruského štátneho média RIA Novosti.

RIA Novosti podľa tvnoviny.sk píše aj o Robertovi Ficovi. Ten vraj tvrdí, že podnikne kroky na to, aby malo Slovensko s Ruskom normálne vzťahy.

„Vymenili si názory na najpálčivejšie otázky medzinárodnej agendy vrátane situácie na Ukrajine. Rusko potvrdilo svoju pripravenosť obnoviť vzťahy so Slovenskom na medziparlamentnej úrovni a v kultúrnej, humanitárnej a vo vojnovej oblasti,“ napísalo na margo stretnutia ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Ministri zahraničných vecí Európskej únie sa s ruskými predstaviteľmi nestretávajú a toto nepísané pravidlo porušuje okrem Juraja Blanára iba maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Európska únia už v minulosti vyzývala členské štáty, aby s ruskými predstaviteľmi neviedli bilaterálne rozhovory, a to napríklad ani počas zasadnutí OSN. Porušovalo to Maďarsko.

2. mája 2022, 16:30 Čas čítania 5:32 Zelenskyj je Žid, ale aj tak je nacista, veď aj Hitler mal židovskú krv, vyhlásil Sergej Lavrov. Ako sa vyvíja vojna na Ukrajine? Zelenskyj je Žid, ale aj tak je nacista, veď aj Hitler mal židovskú krv, vyhlásil Sergej Lavrov. Ako sa vyvíja vojna na Ukrajine?

Stretnutie odsúdili aj niektorí členovia opozície„Pre predstaviteľov Smeru zrejme ide o predvolebnú hru na voličov obdivujúcich Rusko. Potvrdili tým, že súčasná vláda už Slovensko nevidí na Západe, ale vidí sa skôr v autoritatívnom smerovaní a v nadbiehaní diktátorským režimom,“ zdôraznil podpredseda Zahraničného výboru NR SR a podpredseda Progresívneho Slovenska Tomáš Valášek.

Blanárov stranícky šéf Robert Fico sa podľa Denníka N bráni. „Nech je príkladom našej vyváženej a suverénnej slovenskej zahraničnej politiky na všetky svetové strany stretnutie ministra obrany R. Kaliňáka s jeho americkým kolegom a súčasne stretnutie ministra zahraničných veci J. Blanára s jeho ruským náprotivkom,“ vyhlásil v oficiálnom stanovisku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia