Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
2. marca 2024, 15:45
Čas čítania 0:42

Huliak kritizoval sudcov ÚS, M. Hojsík je z jeho výrokov zhrozený

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS) v reakcii na rozhodnutie Ústavného súdu (ÚS) SR o pozastavení účinnosti novely Trestného zákona povedal, že „jasne vidieť smerovanie, za koho títo ľudia kopú“.

Podpredseda Európskeho parlamentu a Progresívneho Slovenska (PS) Martin Hojsík reagoval, že je zhrozený z výrokov Huliaka, ktorý podľa neho spochybnil celý ÚS. Uviedli to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.


Huliak si myslí, že rozhodnutie ÚS je skôr vizitkou prezidentky Zuzany Čaputovej, keďže novelu podpísala, čím ňou vyjadrila súhlas. „Pre nás je podstatné, že nezrušili výrok o zrušení špeciálnej prokuratúry,“ skonštatoval. Huliak tvrdil, že ústavní sudcovia sú menovaní predchádzajúcou vládnou mocou a nedá sa od nich čakať, že budú napĺňať predsavzatia alebo legislatívne ciele tejto vlády. 


Hojsíka znepokojujú výroky Huliaka o Ústavnom súde. „Sudca nemôže vyrobiť rozsudok, musí sa riadiť tým, čo hovorí zákon,“ vyhlásil a pripomenul, že väčšinu sudcov ÚS odobril parlament v čase vlád Smeru-SD. Je rád, že vďaka ÚS existuje v krajine zachovanie balansu moci. Ozrejmil, že prezidentka novelu podpísala len preto, aby ju mal ÚS šancu posudzovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia