Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. marca 2024, 11:55
Čas čítania 0:41

Železniciam „ušiel“ rušeň. Na trati ho zastavili až po sedemnástich kilometroch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rušeň, ktorý odstavili v Spišskej Novej Vsi, pravdepodobne nebol dopravcom dobre zaistený.

Na železnici v Spišskej Novej Vsi došlo v sobotu večer k samovoľnému pohybu rušňa, ktorý sa podarilo zastaviť až za Markušovcami. Pre udalosť bola od 19.23 do 20.30 h prerušená železničná doprava v úseku Spišská Nová Ves – Markušovce – Spišské Vlachy. Následne bola čiastočne obnovená po druhej traťovej koľaji. Udalosť spôsobila podľa webu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) meškanie viacerých vlakov.


Uvoľnený rušeň patril podľa železníc nákladnému dopravcovi LRL – Lokorail. „Rušeň bol odstavený a pravdepodobne nebol dopravcom zaistený. Došlo k rozrezaniu výhybky číslo jeden smerom na Markušovce. Upovedomil na to výpravca ŽSR,“ informovala hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Vladimíra Bahýlová.


Na zastavenie rušňa boli v Markušovciach po prvej koľaji uložené zarážky, ktoré ho však nezastavili. Ďalšie zarážky boli uložené za Markušovcami v smere na Spišské Vlachy, kde sa rušeň podarilo zastaviť. „Rušeň mohol ísť rýchlosťou aj 60 kilometrov za hodinu. Prešiel úsek 17 kilometrov. Našťastie k zrážke nedošlo, keďže zamestnanci ŽSR pohotovo zareagovali,“ doplnila hovorkyňa ŽSR.


Škody spôsobené samovoľným posunom rušňa sú predmetom vyšetrovania. Na stiahnutie vozidla vyslali rušeň Železničnej spoločnosti Cargo zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: FB/ZSSK
Domov
Zdieľať
Diskusia