Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
4. marca 2024, 15:18
Čas čítania 0:30

Štát bude opäť rozdávať milióny na rekonštrukciu domov. Tentoraz pomôže dvom skupinám domácností

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spustenie projektu Obnov dom plánuje na jar a v júni.

Štát v rámci projektu Obnov dom opäť pomôže tisíckam domácností s obnovou a modernizáciou ich bývania. Spustenie novej dotácie plánuje v marci alebo apríli tohto roka, informujú o tom tvnoviny.sk.

Financie na opravu rozdajú približne päťtisíc rodinným domovom. Na projekt vyčlenili takmer sto miliónov eur. Okrem iného podporia aj domácnosti s nižšími príjmami. Pôjde o ľudí, ktorých ohrozuje energetická chudoba. Štát tak pomôže minimálne ďalším 3060 domácnostiam, ktorí o finančnú pomoc budú môcť žiadať v júni tohto roka.

Kritériá na splnenie podmienok štát ešte nezverejnil. O získaní finančnej pomoci často rozhoduje rýchlosť prstov na webovej stránke a internetové pripojenie.

Doteraz si platili Slováci časť prerábky a obnovy domu aj zo svojho. V prípade júnových dotácií pre energetickú chudobu nastane zmena. Štát po novom zaplatí 100 percent sumy.

Domov
Zdieľať
Diskusia