Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. marca 2024, 18:30
Čas čítania 0:42

Kľúčovú dopravnú tepnu na Slovensku výrazne obmedzia. Maximálnu rýchlosť znížia na 30 km/h, vodiči musia dávať pozor

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na ceste I/18 pod Strečnom vyhlásili 9. februára mimoriadnu situáciu pre riziko pádu skál.

Na kritickom úseku cesty I/18 pod Strečnom otestujú počas najbližšieho víkendu pevnosť osadených betónových zábran a ochranných sietí. Po zasadnutí krízového štábu o tom v utorok informovala prednostka Okresného úradu v Žiline Emília Pavlusíková.


Doplnila, že práce sa začnú v piatok 8. marca od 20.00 h a potrvajú do 17.00 h v sobotu 9. marca. V nedeľu 10. marca sa začnú od 8.00 h a potrvajú do 14.00 h. „Doprava bude spomalená na rýchlosť 30 kilometrov za hodinu a úplne sa odstaví iba na nevyhnutný čas. Budú tam horolezci, ktorí spustia skalu, a uvidíme, či bude ochrana stačiť alebo nie,“ uviedla.

Krízový štáb bude podľa prednostky opäť zasadať v pondelok. Geotechnik Boris Vrábel priblížil, že po príprave svahu urobia inžinierskogeologický prieskum.


Na ceste I/18 pod Strečnom vyhlásili 9. februára mimoriadnu situáciu pre riziko pádu skál. V úseku medzi skalami Margita a Besná došlo 7. februára k zosuvu svahu. Bol taký silný, že poškodil vozovku a potrhal krajnicu. Popadané skaly poničili dve vozidlá, pri udalosti sa nikto nezranil. V úseku je momentálne dopravným značením dočasne znížená rýchlosť v oboch smeroch.

Strečno
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová
Domov
Zdieľať
Diskusia