Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
11. marca 2024, 17:24
Čas čítania 0:53

Všimli ste si to? Svetové médiá stiahli fotografiu princeznej Kate. Tvrdia, že môže byť upravená

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Fotografiu palác zverejnil na Instagrame.

Viaceré tlačové agentúry a médiá stiahli fotografiu princeznej z Walesu Catherine, ktorú v nedeľu zverejnil Kensingtonský palác, po tom, ako sa potvrdilo, že nespĺňa redakčné štandardy. 

Fotografia zverejnená palácom zachytáva princeznú spolu s jej troma deťmi. „Ďakujem vám za vaše milé priania a podporu v posledných dvoch mesiacoch,“ uviedla v odkaze pod fotografiou Kate, pre ktorú to bolo prvé verejné vyjadrenie od zákroku v oblasti brucha z januára tohto roka.

Viaceré agentúry vrátane AP, AFP či Reuters však neskôr túto fotografiu stiahli. Editori fotografií z Reuters uviedli, že rukáv svetra princezninej dcéry nebol správne vyrovnaný, čo potvrdzovalo, že mohlo ísť o upravenú fotografiu. Reuters nebola schopná bezprostredne potvrdiť, kto a prečo takúto zmenu urobil.

Agentúry nezverejňujú upravené fotografie

Popredné agentúry, ktoré distribuujú spravodajské fotografie, zakazujú zverejňovanie upravených snímok, píše Reuters. Povolené sú len úpravy v obmedzenej miere ako orezanie fotografie či úprava odtieňa a farieb.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Kensingtonský palác na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagoval. Reuters uviedla, že fotografiu stiahla na základe analýzy uskutočnenej po jej zverejnení. Situáciu podľa svojich vyjadrení preveruje.

Palác k fotografii po zverejnení uviedol, že ju zhotovil tento týždeň princ William vo Windsore. Jeho manželka Kate zákrok absolvovala 16. januára. Princezná bola po operácii takmer dva týždne hospitalizovaná v súkromnej nemocnici London Clinic, odkiaľ ju prepustili 29. januára. Na verejnosti sa Kate naposledy objavila vlani na vianočnej omši v Sandringhame.

Domov
Zdieľať
Diskusia