Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. marca 2024, 16:49
Čas čítania 0:36

Niektoré slovenské čerpacie stanice čaká obrovská zmena. Kúpila ich spoločnosť OMV

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Rakúska spoločnosť OMV malo na Slovensku doteraz druhú najväčšiu sieť s viac ako stovkou čerpacích staníc.

OMV Slovensko oznámilo prevzatie 21 čerpacích staníc na Slovensku od spoločnosti Benzinol. Ukončenie transakcie môžeme očakávať v druhom štvrťroku 2024.

OMV aj doteraz malo druhú najväčšiu sieť s viac ako stovkou čerpacích staníc. Začlenením lokalít Benzinolu sa pozícia spoločnosti ako trhovej dvojky ešte posilní. V rámci akvizície príde v najbližšom období k rebrandingu nových čerpacích staníc a následne k ich rekonštrukcii.


„Využili sme príležitosť a prijali ponuku Benzinolu. Vďaka tejto akvizícii sa zvýši dostupnosť kvalitných služieb poskytovaných v sieti čerpacích staníc OMV. Tešíme sa, že na našich nových prevádzkach privítame nových zákazníkov a poskytneme im všetko, čo na cestách potrebujú,“ uviedla retail mamažérka OMV Slovensko Miriam Fellingerová.


Benzinol na Slovensku prevádzkuje 27 čerpacích staníc. Väčšina z nich sa nachádza na západnom a na severe stredného Slovenska. Spoločnosť OMV vstúpila na slovenský trh v roku 1991. OMV Slovensko sídli v Bratislave a so 105 čerpacími stanicami má na Slovensku 17 % podiel na trhu.

Čerpacia stanica OMV v Bratislave. Ilustračná fotografia.
Čerpacia stanica OMV v Bratislave. Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia