Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
15. marca 2024, 13:00
Čas čítania 0:44

AKTUÁLNE: Dankova nehoda nie je trestný čin, ale priestupok. Polícia po dvoch mesiacoch došla k záveru

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nehodu Andreja Danka budú ďalej vyšetrovať ako priestupok.

Podpredseda parlamentu Andrej Danko sa pri januárovej dopravnej nehode v bratislavskej Dúbravke mohol dopustiť priestupku. Výsledky skráteného vyšetrovania preukázali, že v tomto prípade nešlo o trestný čin. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa bratislavskej krajskej prokuratúry Gabriela Kováčová.

Priblížila, že príslušník bratislavského krajského dopravného inšpektorátu rozhodol o postúpení trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia okresnému dopravnému inšpektorátu v bratislavskej Dúbravke.

„Dôvodom uvádzaným v uznesení je zistenie, že výsledky skráteného vyšetrovania preukazujú, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom, a to najmä s poukazom na absenciu materiálneho korektívu,“ priblížila Kováčová.

Závery uznesenia o postúpení veci, ktoré v piatok doručili okresnej prokuratúre, a súvisiaci spisový materiál vrátane znaleckého posudku prokuratúra preskúma. Avizovala, že dozorujúci prokurátor vyhodnotí zákonnosť a dôvodnosť postupu vyšetrovania aj uznesenia o postúpení veci. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Pokiaľ ide o zverejnenie kamerových záznamov, toto bude možné po preskúmaní záverov uznesenia a súvisiaceho spisového materiálu dozorujúcim prokurátorom,“ doplnila Kováčová.

K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke. Danko mal podľa svojich slov dostať šmyk a naraziť do semafora. Opozícia kritizovala, že odišiel z miesta incidentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia