Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Samuel Valent
16. marca 2024, 15:27
Čas čítania 0:25

V Poľsku sa do obchodov dostalo nebezpečne kontaminované ovocie. Predávajú ho aj v reťazcoch, kde nakupujú Slováci

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ľuďom po konzumácii tohto ovocia hrozí, že sa nakazia žltačkou.

Poľskí hygienici varujú pred kontaminovanými jahodami, ktoré sa dostali do regálov obchodných reťazcov. Pre zákazníkov predstavujú možné nebezpečenstvo. Informoval o tom poľský portál Gazeta.

Konkrétne ide o polkilové balenie čerstvých jahôd z Maroka s číslom šarže 0000/13-3120/2095, ktoré si zákazníci v Poľsku mohli kúpiť pravdepodobne od 11. do 12. marca. Na poľskom trhu ho predáva spoločnosť Jeronimo Martins Polska SA, ktorá vlastní obchodné reťazce Biedronka a Redenberg Sp. z.o.o.

Ľuďom po konzumácii týchto jahôd hrozí, že sa nakazia žltačkou. Hygienici tvrdia, že ide o vírusovú hepatitídu typu A. „Rozhodne nekonzumujte produkt danej šarže. Ak sa u vás objavia príznaky typické pre infekciu žltačkou, kontaktujte svojho lekára," upozornil portál. 

biedronka
Zdroj: Biedronka
Domov
Zdieľať
Diskusia